פריכיות אורז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/08/2002 | 18:43 | מאת: ניר

רציתי לדעת, פרט לפחממות מה ערכם התזונתי של פריכיות אורז? האם אלו שמוסיפים אליהם שיבולת שועל בריאים באותה מידה כמו שיבולת השועל בעצמה?

02/09/2002 | 07:59 | מאת: דנה ויינר

ניר שלום, הערך התזונתי של פריכיות הינו בעיקר הפחמימות הנמצאות בפנים, אך לעומת לחם, שגם הוא מכיל פחמימות, ספיגת הפחמימות מהפרכיות איטית יותר, ותכולת הסיבים התזונתיים בהם גבוהה יותר ( בהשוואה ללחם לבן ואחיד ). מעבר לכך, הפריכיות דלות יותר בקלוריות לעומת פרוסת לחם רגיל כך שמועילה במצבי דיאטה. כמו כן תכולת המלח ( נתרן ) יותר נמוכה לעומת פרוסת לחם רגילה. הפריכיות מכילות ויטמינים חיוניים, כגון ויטמיני B , מגנזיום ועוד. בברכה,דנה

08/09/2002 | 10:35 | מאת: זיוה

דנה שלום בהמשך לתשובתך לניר על ההבדלים בין פירכית אורז ללחם לבן רגיל, אודה לך באם תפרטי מה עדיף על מה, לחם קל (שחור) לבין פריכית אורז...... בתודה מראש זיוה

מנהלי פורום תזונה קלינית