חלב עיזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/08/2002 | 16:11 | מאת: רונית

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין חלב פרה לחלב עיזים? האם חלב עיזים נחשב לקל יותר לעיכול ובריא יותר? תודה.

רונית שלום! מבחינת הרכב תזונתי, ההבדל המשמעותי היחיד הוא בתכולת השומן המעט רבה יותר בחלב עיזים (כ - 4%), ולכן תכולת קלוריות מעט רבה יותר (69 קק"ל ל - 100 מ"ל לעומת 58 קק"ל ל - 100 מ"ל חלב פרה). מבחינת כמות שאר המרכיבים - חלבון, לקטוז, סידן, זרחן ושאר ויטמינים ומינרלים, אין הבדל משמעותי השווה התייחסות. הרכב החלבון עצמו, מעט דומה יותר להרכבו בחלב אם (יותר whey הקל יותר לעיכול ופחות קזאין הקשה יותר לעיכול). יתרון זה אינו משמעותי מכיוון שלא ניתן לתינוק לפני גיל שנה חלב ניגר(מכל סוג שהוא) ולאחר גיל שנה, יתרון זה אינו נחוץ יותר כי מערכת העיכול של הילד בשלה להתמודד עם הקזאין. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית