2 שאלות ממבחן בתזונה..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/03/2011 | 10:36 | מאת: שרון

שלום לכל הקוראים..ולמומחים בתחום.. שאלה מס' 1.. לאיזה משפחה משתייך המלפפון: א)פחמימות ב)שומנים ג)פירות ד)ירקות שאלה מס' 2.. בנאדם סובל מעודף משקל כמה תמליץ לו לרדת בשבוע: א)0.5 ק"ג ב)1 ק"ג ג)5 ק"ג ד)10 ק"ג אשמח לתגובה בהקדם.. אני בכל אופן סימנתי בשאלה מס'1 פחמימות. ובשאלה מס' 2. 1 ק"ג.. על שניהם עשו לי איקס.. מה דעתכם בעניין..?

17/03/2011 | 10:52 | מאת: דנה ויינר

שלום שרון, מלפפון שייך לקבוצת הירקות. ההמלצה לירידה במשקל בשבוע הינה עד 0.5 ק"ג. בברכה,דנה

17/03/2011 | 20:06 | מאת: שרון

אבל אי אפשר ליחס אותו גם לפחמימה..? הרי ידוע שמבחינה בוטנית המלפפון הוא הרי פרי אז אנשים שמתאמנים ברמות הגבוהות כמו "בודי בילדינג" מייחסים אותו גם לפחמימה האומנם כ-2.5 פחמימות שמתוכם 2.0 פחמימות זמינות אבל זה עדיין פחמימה לא? ולגביי העודף משקל זה נכון שצריך לרדת ברמה כמה שיותר מתונה אבל לדעתי השאלה הזאת בעייתית וחסרת נתונים..האם זה גבר? אישה?..וכ'ו.. זה הרי ברור שאם בנורמל שלו הוא שוקל 70 ק"ג ועכשיו יש לו משקל עודף והוא שוקל 80 ק"ג אז אני אמליץ לו לרדת 0.5 ק"ג.. אבל אם הבנאדם שוקל 70 ק"ג ועכשיו הוא שוקל 140 ק"ג..זה הרי ברור שאני אמליץ לו לרדת 1 ק"ג בשבוע לא? ככה בכל אופן למדתי בקורס מאמני חדרי כושר..המורה שלנו בקורס אמר בפירוש ירידה עד קילו בשבוע זה לא סתם נאמר... את בטוחה שבכל מצב ההמלצה תהיה חצי קילו גם במצב קיצוני שנתתי לך? את לא חושבת שבגלל חוסר הנתונים בשאלה שלא מציינים את משקלו של האדם אפשר לומר שגם חצי קילו נכון וגם קילו נכון? הודה לך לתשובה בהקדם זה חשוב לי מאוד...

19/03/2011 | 18:02 | מאת: דנה ויינר

שלום שרון, כמות של 2.5 גר' פחמימה לא נחשבת למוצר פחמימתי, לרוב מדובר ב- 15 גר' פחמימה למנה על מנת שייכנס לקבוצה זו. שנית זה לא מבחן בבוטניקה אלא בתזונה, ולכן לכל הדעות מלפפון מוגדר בתחום התזונה כירק ולא שום דבר אחר. לגבי המשקל, אלו ההמלצות, ללא קשר למשקל הראשוני, זהו הטווח הסביר. לא מדובר בשבועות הראושנים של הדיאטה אלא לאורך זמן באיבוד מסת שומן. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית