תחליף סוכר לסוכרתיים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/08/2002 | 21:00 | מאת: לאור

מהו הממתיק המתאים ביותר לסוכרתיים TYPE 2 ומה הכמות המותרת לצריכה של אותו ממתיק - ביום?

לאור שלום! יש מגוון של ממתיקים מלאכותיים. אפשר להשתמש בכולם תוך הבנת ההבדל ביניהם והקפדה על הכמויות. בגדול, יש שני סוגים - מלטיטול, מניטול, קסיליטול, סורביטול ועוד, אלו ממתיקים המספקים קלוריות, מבוססים על פרוקטוז ו/או כהלים של סוכר אשר עוברים תהליכים מטבוליים בגוף שבסופם מעלים רמת הגלוקוז אך לאט יותר ובמידה פחותה. מוצרים המכילים ממתיקים אלו אינם נחשבים חופשיים היות והם מכילים קלוריות ופחמימות. צריכה מעל הכמות המוגבלת תגרום להפרעות במערכת העיכול כגון גזים ושלשולים. הסוכרים האלה מופיעים בד"כ בממתקים, עוגות ועוגיות המיועדים לסכרתיים. הסוג השני אלו הם ממתיקים רבי עוצמה שאינם מכילים קלוריות ולא משפיעים על רמות הסוכר בדם. ממתיקים כמו סכרין, ציקלמאט, אסולפאם-קיי, אספרטיים וסוכרלוז. הכמות המותרת מכל אחד מהממתיקים שציינתי מפורטת על האריזה כאשר יש לחשב אותה על פי משקל הגוף. הם מופיעים בד"כ במשקאות ומעדני חלב. לדוגמא, סכרין מוגבל ל 2.5 מ"ג לכל ק"ג משקל כך שאדם השוקל 80 ק"ג מוגבל לשימוש ב - 200 מ"ג ליום. בכדור סוכרזית יש 16 מ"ג סכרין כך שבעצם אפשר להשתמש ב - 12 כדורי סוכרזית (בתנאי שזהו מקור הסכרין היחיד באותו יום). מכיוון שכל הממתיקים מוגבלים בשימוש, ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת היא לגוון, להשתמש בכמות קטנה מכל הסוגים וכך מבטיחים לא להגיע לכמות העוברת את גבול המותר. נועה

09/09/2002 | 21:57 | מאת: אלק

שלום רב, אני מממצה את צמח הסטיביה. צמח אשר מקורו בדרום אמריקה. המיצוי מכיל גליקוסידים אשר מתוקים פי 300 מסוכר מזוקק. הסטיביה משמש בדרך כלל סוכרתיים. הוא דל קלוריות ובטוח לשימוש. אשמח לעזור. ד"ר אריק לשםN.D

מנהלי פורום תזונה קלינית