חלב ללא לקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/11/2010 | 10:57 | מאת: יעל

שלום, הבת שלי כמעט בת שנתיים ובחודשים האחרונים התפתח אצלה רגישות ללקטוז. אני מחפשת תחליף טעים לחלב - הבת שלי מאוד אהבה לשתות חלב פרה מכוס. ניסינו לתת לה חלב סויה, עיזים אבל הוא ממש לא טעים. אני יודעת שיש חלב אורז וחלב שיבולת שועל. הם טעימים? ונראים באותו הצבע כמו חלב פרה?

לקריאה נוספת והעמקה
02/11/2010 | 10:01 | מאת: דנה ויינר

שלום יעל, ראשית יש חלב דל לקטוז של תנובה (באזור החלב העמיד בסופר). הוא מעט יותר מתקתק ויש לו אותו הצבע. חלב אורז וחלב שבולת שועל לא מהווים תחליף הולם לחלב פרה מבחינת הרכיבים. ישנה אפשרות למוצרי חלב אחרים דלי לקטוז יחסית. פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

02/11/2010 | 11:49 | מאת: יעל

ניסיתי חלב דל לקטוז הוא עדיין עשה לה יציאות מאוד רכות ורק כשהפסקנו לגמרי חלב זה עבר.העניין הוא שיש לה תקופות שהיא לא מוכנה לאכול מעדנים בכלל מה עם חלב שקדים וחלב סויה גם הערך התזונתי שלהם אינו מהווה תחליף הולם לחלב פרה?

מנהלי פורום תזונה קלינית