מזון מן החי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/01/2002 | 16:04 | מאת: רון

ברשותך, מספר שאלות: 1) האם מומלץ להמנע מבשר אדום לחלוטין? 2) ניסיתי להמנע מכל מזון מהחי במשך מס' ימים תוך כדי אכילת טופו. למרות זאת נחלשתי והרגשתי כי טופו לא ממלא את החסר. האם טופו לא מספיק ועדיין יש לאכול מזון מהחי? 3) האם מומלץ לאכול דגים כל יום ולהמנע מבשר בקר ועוף? 4) האם דגים מכילים את מה שמספק בשר (כלומר האם הם מהווים תחליף לבשר)? 5) סלמון הוא דג שמן מאוד. בעת הבישול הוא מפריש הרבה שומן. למרות זאת ידוע שהוא מכיל אומגה 3. האם כדאי להרבות באכילת סלמון? האם יש לסנן את השומן המופרש מהדג בעת הבישול או שממולץ לאכול את הדג עם כל השומן? 6) יש דגים כגון פילה טונה אשר ניתן לאכלם כמעט נעים (בדומה לסושי). האם כדאי לאכול דגים כשהם לא לגמרי אפויים/מבושלים? האם זה נכון שהשומן של הדג מתחמצן בעת עשייתו? האם איכות הדג נפגמת בעת בישולו? 7) האם כדאי לאכול בשר הודו? האם הוא בריא יותר מעוף? בתודה מראש

27/01/2002 | 19:47 | מאת: adi

רון היי, 1. רצוי להימנע עד כמה שאפשר מאכילת בשר אדום ואם כבר חייבים, אז בשר רזה (להימנע מאכילת איברים פנימיים(. 2. טופו הוא חלבון חסר וחייבים לאכול אותו עם פחמימות כדי שיהיה חלבון מלא. 3. רצוי לגוון וגם לאכול עוף. 4. מידי פעם כן. 5. לא להרבות באכילת סלמון ולא להפריז בשום דבר. 6. לא יודעת אז לא אענה. 7. בעקרון, כן. עדי

27/01/2002 | 21:29 | מאת: Thiago Nishiyama

Shalom! Ulay keday lehavin shelo tamid hashuman ze davar ra Hashuman hu chelek chashuv mehametabolism verov haenergia sheochlim velo mishtamshim ba mithapechet leshuman beikar hasukar Ani maamin shelehorid bemishkal yesh laasot dieta meuzenet im kol ma shetsarich -Lefachot ze ma shehaprofessorit sheli bebiokimia hayta tamid omeret savti lo lamda biokimia aval hi hayta tsodeket ksheamra li sheyesh leechol et haochel hatsivoni byoter Bekesher lasalmon shamati beharbe mekomot shechelek mehashuman sheyesh basalmon nikra omega 3 veze meod bari ki ozer bifsilat hakolesterol ani lo yodea im ze yoter tov leechol dag lo mevushal aval ani choshe she im ken tsarich livchor dag meod meod tari ki basar dag lo mevushal yachol lihiot meod meod mesukan Ani lo yodea al hatofu aval ani choshev sheefshar limtso badagim et kol haproteinim shetsrichim leechol bebasar ki yadua shehachashuv byoter sheyesh lanu babasar ze haproteinim uvevasar dag yesh harbe protein Ani gam shamati shebebasar hodu yesh meod pachot kolesterol measher betarnegolet ani mekave sheazarti bemashehu lamrot shelohayiti meod batuach al ma sheamarti Thiago

רון שלום! מכמות השאלות שלך אני מתרשמת שהנושא מעסיק אותך וכן שכבר יש לך ידע מסוים. אפתח ואומר שבעיקרון אני מאמינה שגוף האדם זקוק לחלבון מן החי על מנת לשמור על בריאות טובה. הטריק הוא לא להגזים. אמנם מחקרים מראים שצמחונים חולים פחות במחלות לב וכלי דם אך זהו לטעמי בזכות מה שהם כן אוכלים (ירקות, פירות, דגנים מלאים) ולא בגלל מה שהם נמנעים ממנו. בכדי להשיג איזון, העיקרון החשוב ביותר בתזונה הוא גיוון. לכן, אם אתה נהנה מכל סוגי הבשרים, גוון את השבוע שלך בכל הסוגים (אך אין צורך ביותר ממנת בשר אחת ביום). הקפד לבחור בשר איכותי, דל שומן ככל שניתן (את השומן הנראה רצוי להסיר). גם לגבי דגים עדיף לבחור אותם דלי שומן אך אין צורך להכנס להגזמות... דרך ההכנה היא העדפה אישית ולא אמורה לגרוע עד כדי כך מאכויות הדג. בכל זאת רצוי לזכור שדג נא עלול להיות מזוהם ולגרום לקלקול קיבה חריף. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית