אכילת יתר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/08/2002 | 11:11 | מאת: הדודה

ילדה בת 12, סובלת מאכילת יתר וכמוובן מעודף משקל. אוכלת מנות גדולות ואחרי זמן קצר מרגישה רעבה. כל הנסיונות של דיאטות נכשלו. למי אפשר לפנות לעזרה?(רצוי באיזור הדרום)

18/08/2002 | 21:55 | מאת: adi

דודה יקרה: אני אמנם לא דיאטנית, וגם תואר בכל הקשור בילדים אין לי. אני מדברת מניסיון בלבד. ראשית הייתי מציאה שתערכו לילדה בדיקות רפואיות. אם כל הבדיקות תקינות, אז כמה הערות לי: 1. לא שווה להרוס מערכת יחסים איתה בגלל כמה קילוגרמים. אל תעירו לה על משקלה כי גם כך היא מרגישה מסכנה. 2. לימדו הרגלי חיים בריאים! 3. זיכרו כי אם קשה לכם לעשות דיאטה, לה פי 8 יותר קשה! 4. דעו כי אם יש לה אחים, יש סיכוי שגם הם יהיו שמנים וגם הם יסבלו מבעיות. מוטב כי תלמדו אותם שלא צריך ממתקים וכן תלמדו להקפיד על כמויות השמן ולשים הרבה סלטים. עדי (שבעברה הייתה נערה שמנה ואת הסבל שהיה מנת חלקה לא תיתן לילד אחר לעבור(

19/08/2002 | 08:47 | מאת: הדודה

תודה על התשובה. כל הערות שלך מקובלות עלי. יש לי גם בת עם נטיה להשמנה ואני התנהגתי כלפיה בדיוק לפי הכללים האלה. ועיכשו כשהיא היגעה לבד להחלטה (היום היא בת 16) שרוצה לרזות, היא עושה את זה יפה מאוד. אבל המקרה שכתבתי עליו אחר לגמרי. אף פעם לא ראיתי ילדים שמסוגלים לאכול כמויות כאלה של אוכל (2-3 צלחות מרק + כמה מנות של מנה עיקרית + קינוחים +++). זה נראה לי כבר כמו משהו פטלוגי, לכן היתי רוצה לקבל שם וכתובת של מומחה בנושא.

לדודה המודאגת שלום! ראוי שהטיפול יהיה מקצועי ומוסמך ככל האפשר. העובדה שזוהי ילדה מחייבת לפעול קודם כל באופן אשר לא יפגע בגדילתה ובנפשה. אני הייתי פונה ראשית לקופת החולים, דרך רופא המשפחה. קודם כל חשוב לעשות בירור רפואי ולאחר מכן, במידת הצורך, הרופא יכול להפנות לטיפול תזונתי. אם יש סימנים שזוהי הפרעת אכילה, הרופא יכול להפנות למסגרות המספקות טיפול משולב הכולל טיפול נפשי ותמיכה תזונתית. לצערי אין לי מידע מספיק על אזור הדרום (קצת רחוק מאיתנו...). מקווה שאכן תמצאו מסגרת טיפולית הולמת. אל תהססי לפנות שוב במקרה ושום דבר לא מסתדר. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית