ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/08/2002 | 20:28 | מאת: דורית

שלום רב, אני בת 32, צמחונית (ולא אוכלת דגים) מגיל 14. בעבר היו לי מס' פעמים שהתגלה חוסר של ויטמין B12 . חוסר זה טופל באמצעות מתן זריקות B12, לאחר שכדורי B12 לא הביאו לתוצאות הרצויות. לאחרונה, אני סובלת מסימפטומים האופייניים למחסור ב- B12 - עייפות יתר, חולשה, חוסר ריכוז, ולפעמים תחושה עמומה ברגליים. בבדיקות דם נמצא כי רמת ה- B12 שלי הינה 320. מהו הטווח הנורמלי לרמת ויטמין B12 ? מהן הסיבות הנוספות שעשויות לגרום לסימפטומים שציינתי? תודה מראש על התשובות.

18/08/2002 | 12:54 | מאת: דנה ויינר

דורית שלום, שאלה זו עלייך להפנות לפורום רופאי משפחה או המטולוגיה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית