חוסר בויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/08/2002 | 00:19 | מאת: שרון

אני בת 30 בריאה ובעלת מבנה גוף בינוני. לאחרונה חשתי חולשה ועייפות מצד אחד וחוסר אפשרות להרדם מנגד ועשיתי בדיקות דם. הרופא קרא לי בבהלה לקבל את תוצאותיהן והורה לי באופן מיידי לקחת ברזל ויטמיןB12 חומצה פולית ויטמיןB6 ויטמין C למרות שאנמיה אין לי. הבעיה שלי היא ע-צ-י-ר-ו-י-ו-ת נוראיות, שעושים לי הויטמינים ובעיקר הברזל (בהריון פשוט סבלתי מדימומים בגלל העצירויות מהברזל). אציין כי אני שומרת על תזונה עשירה בסיבים ונטולת מאכלים המקשים על העיכול (כמו קיטניות, אורז, גם אורז מלא, בננות, תירס וכו,) כמו כן אני מקפידה על אכילת ירקות ירוקים על קליפתם, חסה ופטרוזיליה. ניסיתי כל סוג של ויטמין וברזל שקיים: כימי וטיבעי, הומאופטי ועשבים סיניים ומה שלא גורם לי לעצירות גורם לי לבחילות עד הקאה. אנא - תצילי אותי- מה אני עושה?! תודה מראש

16/08/2002 | 12:11 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

שרון שלום איני יודעת לאלו ערכי בדיקות בדיוק התייחס הרופא וכמה הן היו נמוכות, אך בד"כ קשה לתקן חסרים גדולים של ויטמינים רק על ידי תזונה. כדאי לתקן את החסרים על ידי לקיחת תוסף ואח"כ להקפיד על תזונה נכונה על מנת לשמור על המצב. לא ציינת בשאלתך האם את צימחונית? האם סבלת פעם מאנמיה? והאם בררת עם הרופא מדוע כל התוספות אם את טוענת שאינך אנמית? ציינת בפניתך כי את מקפידה על תזונה עשירה בסיבים אך נמנעת ממזונות אותם ציינת כמקשים על העיכול למה כוונתך? האם הם גורמים לך לגזים? עצירות? המזונות אותם ציינת הינם דווקא מזונות עשירים בסיבים ואם אינך סובלת מגזים או עצירות עקב צריכתם דווקא הייתי ממליצה על צריכתם. יתכן ויוכלו לשפר את תנועתיות המעי ולהקל על העצירות. בנוסף כדאי מאוד להקפיד על שתיה רבה 11/2 - 2 ליטר ביום שיכולה לעזור ולהקל על היציאות. במידה ובאמת ניסית את כל הויטמינים של כל החברות בשוק ואף אחד מהם לא ממש עזר בדקי עם הרופא האם יש שיפור מסויים בערכי הבדיקות ואולי תוכלי להסתפק בתזונה בלבד לשימור המצב. בהצלחה נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית