חיזוק שיער, ענבים ואוכמנויות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/08/2002 | 12:53 | מאת: דנית א.

האם יש מזון שיכול לחזק שיער ולשפר מצב של נשירה, למרות שזו תופעה כנראה תורשתית אצלינו וגם עקב מתח? וגם - שמעתי שקליפות של ענבים מכילות פטריות. האמנם? האם ניתן, אם כך, לתת אותם לתינוקות עם הקליפה (כמובן, לאחר שחתכתי לקוביות)? וגם - שמעתי כי אוכמנויות טובות לדלקות שתן - אך האם עדיף לשתות מיץ אוכמנויות או לאכול אותם יבשות? תודה.

16/08/2002 | 23:02 | מאת: דנית א.

דנית שלום! ראשית סליחה על העיכוב במתן התשובות. לגבי נשירת שיער, בדרך כלל הגורמים קשורים בתורשה (כפי שציינת), מצב הורמונלי וכן בגיל. לעיתים הנשירה מושפעת גם ממצב בריאותי, כאשר ירידה דרסטית במשקל, אנמיה (מחסור של B12 או ברזל), סטרס או תזונה לקויה יכולים להיות גורמים לנשירה. תזונה לקויה הגורמת לחסרים תזונתיים ספציפיים,, מונעת מהגוף מלהצליח ולהתמודד עם בעיות כמו סטרס ושינויים הורמונליים. כאשר הסיבה היא תורשתית, לצערי אין כ"כ מה לעשות. אם הבעיה היא מצב בריאותי, אזי ששיפור המצב התזונתי יכול לסייע. ישנם מרכיבים תזונתיים ספציפיים הקשורים בשיער כמו אבץ, ביוטין וחומצת האמינו ציסטאין. ניתן לשפר את התזונה באופן כללי או לקחת תוספים (אשר יעילותם בד"כ פחותה). לגבי הענבים, על גבי הקליפה יש פטריות מסוג שמרים (אשר הן הגורמות לתסיסה המייצרת את היין). בכל מקרה מומלץ לרחוץ את הפירות בגלל נוכחות של חומרי הדברה. מעבר לכך, אם בתך בגיל המתאים, היא (ומערכת החיסון שלה), יוכלו להתמודד עם כך. החומרים היעילים בחמוציות נמצאים גם בפרי וגם במיץ. האמת היא שבמחקר הקליני שנערך, השתמשו במיץ חמוציות. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית