מניעת נפילת סוכר בדיאטה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב , מה הם הדברים שכדאי לאכול בין ארוחות כדי למנוע מצב שבו יש "נפילת סוכר" , הכוונה כדי למנוע התנפלות על מתוקים ( אצל אישה בריאה בת 30 ללא בעיות סכרת ) ? (מקלות גזר ? רצועות פלפל אדום ? אגוזים לא קלויים ? חטיף אנרגיה מסוג מסויים ? וכו'....) . תודה רבה !!
שלום סיגל, ראשית יש לספק בארוחות העיקריות פחמימות מורכבות, כאלו שיחזיקו אותך הרבה שעות, כגון לחם שיפון, דגני בוקר מחיטה מלאה ולזה להוסיף מרכיב שומני ו/ו חלבוני שמשביע לאורך זמן כגון טחינה, אבוקדו, גבינה, פסטרמה, טונה ועוד. אם בכל זאת בין הארוחות יש תחושת רעב ו"נפילת סוכר" יש להמשיך עם פחמימות מורכבות משולבות בחלבון ו/או שומן, כגון יוגורט 1.5%+ 1/2 מנת פרי, פרוסה עם גבינה, 2-3 תמרים מיובשים+ 4-5 אגוזים או שקדים טבעיים. חטיפי אנרגיה לא מומלצים לרוב, מבחינתי, כי בחלקם סוכרים פשוטים המחמירים את התופעה. בברכה,דנה