בירה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ד.נ. קראתי בפורום מקצועי אחר שבירה - גם לבנה וגם מאלט - עשירה בוויטמינים מקבוצת B, במגנזיום, באבץ ובנוגדי חמצון, משפרת את תפקוד מערכת החיסון, ומסייעת במניעת סוכרת. האם זה (לא) נכון? רותי
שלום רותי, בירה שחורה אינה עשירה בויטמיני B לפי הנתונים שלי, בשום דבר מהדברים הנ"ל, פרט לקלוריות שמקורן בפחמימות. לגבי בירה שחורה, היא אכן מכילה יותר מגנזיום ומעט ויטמיני B, אך לא ידוע על נוגדי חמצון, ואין המלצה לצרוך אף אחת מהבירות כאמצעי לחיזוק מערכת היחסון ו/או מניעת סוכרת. בברכה,דנה
דנה שלום, במשפט הראשון של תשובתך כתבת "בירה שחורה", אבל האם לא התכוונת לבירה לבנה (כי ציינת בירה שחורה גם במשפט השני, הלעומתי)? אשר להסתייגותך מבירה שחורה (ואולי גם ממשקה חמוציות), בנימוק שאלו משקאות מסונתזים, היא איננה ברורה לי, שהרי במשקאות טבעיים (למשל, במיץ תפוזים סחוט) יש הרבה פחמימות ופרוקטוז, שבגללם אולי עדיף לאכול את הפרי עצמו. ואם כן, מה נותר לנו לשתות (חוץ ממים, שטעמם תפל וקשה לשתות כמות נכבדה שלהם)? מאחר שבבירה שחורה דיאט ובמשקה חמוציות דיאט אין סוכר ואין חומר משמר, ולעומת זאת יש בהם בכל זאת ערכים תזונתיים כלשהם, האם יש בעיה (או נזק כלשהוא) בשתיית 2 כוסות ביום מהם, על חשבון חלק ממיכסת המים שקשה (לי, לפחות) לעמוד בה? רותי