רוצה להשמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/01/2002 | 10:36 | מאת: קומפל

שלום, יש לי בעיה שונה משאר האנשים. אני רזה (בן 20) שוקל 60 ק"ג ומעוניין להשמין מעט במטרה לפתח גוף שרירי. אני אוכל המון (ברוב הימים) כאשר רוב המאכלים הם פיצות, גלידות, שוקולדים, גבינה צהובה וכד'. לאור כך המאמצים שלי, עדיין לא הצלחתי להשמין. מה עושים? נ.ב: אבא שלי לא רזה ולא שמן, אמא שלי רזה ואחיותי רזות.

27/01/2002 | 12:27 | מאת: שושי

שלום קומפל, 1. לא ציינת מה גובהך ולכן לא ברור האם אתה באמת בתת-משקל או לא. 2. כדי לפתח גוף שרירי צריך לעסוק בפעילות גופנית, ולא לאכול יותר. 3. התזונה שלך ממש לא בריאה וגם אם אינך משמין כתוצאה מכך, גופך ישלם את המחיר, במוקדם או במאוחר.

28/01/2002 | 17:00 | מאת: קומפל

שלום, הגובה שלי הוא בערך 180-185. אני עוסק בפעילות גופנית, משחק כדורגל, כפיפות ושכיבות שמיכה פעמיים ביום. האם הדבר אומר משהו? מה אוכל לעשות בנידון?

קומפל שלום, בהחלט אפשר לסייע לך וטיפלנו במקרים דומים בעבר. המלצתי - במידה ואתה יכול, פגוש דיאטנית שתבצע לך הערכה תזונתית ותראה איזה חסרים יש בתפריט. בעקרון, קורה והתפריט מאוזן ובכ"ז יש חסר קלורי, אז ניתן להמליץ על העשרות מרוכזות שיאפשרו לך להשלים בנפח קטן את החסר ולעלות במשקל. רצוי במקביל גם לבצע פעילות כדי לבנות שריר.

מנהלי פורום תזונה קלינית