ויטמינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/08/2002 | 16:32 | מאת: ורוניקה

שלום, אני סובלת ממחלת מעיים כרונית ומשתדלת לפי המלצת רופא גסרו להמנע מלאכול ירקות טריים. אני מתכננת הריון ולוקחת מולטיוויטמינים. שאלתי היא: האם ויטמינים בכדורים יכולים להחליף וויטמינים טבעיים? השאלה היא עם דגש על ההריון. אודה להתייחסותכם.

וורוניקה שלום! התשובה לשאלתך היא בהחלט כן! באופן כללי, אם התזונה היומיומית שלך חסרה מרכיבים תזונתיים חשובים כמו ויטמינים ומינרלים, אז בהחלט יש מקום להשתמש במולטיויטמין להשלמת החסר. לדוגמא, ויטמין שמאוד חשוב לתקופת ההריון להתפתחותו התקינה של העובר הוא חומצה פולית. מקורו העיקרי הוא בירקות ירוקים. במקרה שלך הכרחי שתקחי ויטמין זה בצורת תוסף. אני מאוד ממליצה לך לבחור מולטיויטמין המיועד לנשים בהריון אשר מספק את כל הצרכים התזונתיים היחודיים לתקופה זו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית