בשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ד.נ. האם יש הצדקה כלשהיא לאכול בשר בקר, הידוע כמסרטן? ושאלה נלווית: האם גם בשר לבן מסרטן? תודה. סטלה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום סטלה, ראשית עלי לתקנך בשר בקר אינו מסרטן. כל המחקרים שהראו קשר בין צריכת בשר אדום לסרטן היו מחקרים הסתכלות ומחקרים אפידמיולוגיים שהקשר בין בשר בקר לסרטן הינו נסיבתי בלבד, ולא סיבתי. כמו כן מדובר על צריכה גבוהה, אכילה של בשר אדום על בסיס כמעט יומי. כמו כן, צורת הבישול קריטית ביותר, כאשר הבעייתי ביותר הוא צליה על גחלים. מומלץ וכדאי לשלב בשר בקר בתפריט, חלקים רזים, בבישול, 1-2- פעמיים בשבוע יחד עם שילוב של בשרים אחרים כגון עוף, הודו וכמובן לשלב דגים. בשר לבן נכנס לקטגוריה של בשר אדום במחקרים, וכלן גם ממנו אפשר לצרוך במינון סביר. בברכה,דנה