סובין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/12/2009 | 14:09 | מאת: סיוון

יש לי מס' שאלות בנוגע לסובין: 1- מדוע הורידו מהמדפים בסופרים השונים את סובין ה חיטה? מוכרים רק סובין שיבולת שועל. 2- בסופר חבילה של 200 גר' סובין חיטה עולה 7 שח ובחנות שמוכרת תבלינים וקטניות בשקילה אז 1 קג סובין עולה 7 שח. מדוע? האם מדובר באותו מוצר? האם בסופר זה יותר יקר כי זה ארוז בחבילה של תלמה לעומת בחנות התבלינים ששם זה מגיע בשקילה ולא ארוז ואז זה כאילו פחות יפה, משווק... 3- בסובין חיטה שמוכרים בסופר כתוב 157 קל' ל100 גר'. האם כך הדבר גם בסובין שמוכרים בחנות התבלינים? הרי שם אני לוקחת תסובין משק אז איילך אדע את מס' הקל'? אני מפחדת שזה לא יותר כי אני שומרת על משקל. 4- הבנתי שסובין לא נספג בגוף כי הגוף לא מעקל סיבים. אז האם אני יכולה לאכול סובין ללא חשש מהשמנה כמה שארצה? ואם כן אז מה המשמעות של ה- 157 קל' ל-100 גר'? תודה ואשמח אם תענו לפי הסדר.

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2009 | 16:28 | מאת: דנה ויינר

שלום סיוון, 1. אין לי מידע לגבי סיבת הורדת סובין חיטה מהמדפים בסופרים, פני לחברה היצרנית. 2. התשובה בגוף השאלה, אכן מדובר באריזה. תמיד תמצאי תבלינים זולים יותר בחנויות הקטנות לעומת הסופר. 3. תכולת קלורית של סובין אינה רלוונטית, הואיל וסובין כמעט ואינו נספג,אז אין חשש מתוספת קלורית. מטרת הסובין היא הוספת סיבים תזונתיים. הערך הקלורי פחות או יותר זהה בין שני המוצרים. 4. המשמעות של 157 קק"ל הוא הערך הקלורי של הסיב אילולא היינו יכולים לספוג אותו. ישנם בע"ח שמסוגלים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית