שאלה לאנשי המקצוע - חוסר ברזל ומשקל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/07/2002 | 10:24 | מאת: מיק

שלום רב, לאחר תקופה ארוכה למדי של עייפות , תשישות וכאבי ראש חזקים ערכתי בדיקות דם בהם נמצא כי ההמוגלובין שלי הוא 10.5 וכי בסקאלה שבין 49-151 רמת ברזל שלי נמוכה מאוד. רופא המשפחה רשם לי שני כדורי ברזל ליום ע"מ להתאושש אך טרם הבהרנו את נושא התזונה. תפקוד בלוטת התריס נבדק פעמיים (TSH) והתוצאות היו סותרות כך שעלי לערוך בדיקה שלישית ; הכיוון שנראה הוא תת פעילות של הבלוטה אם כי לא חריג מאוד לדברי הרופא; אך בינתיים עלי לחכות כאמור. היות ואני חלשה מאוד ומותשת אחרי פעילויות קצרות הייתי רוצה לשקם את מאגרי הברזל שלי אך במקביל להוריד מעט ממשקלי שכן עליתי שלושה ק"ג בחצי השנה האחרונה; אציין כי במהמלך תשופה זו לא עסקתי בפעילות גופנית סדירה נוכח תשישות קיצונית שכעת מובנים לי מקורותיה. אמנם איני בחורה שמנה אך ניכר (אפילו בעיני אימי , דבר נדיר מאוד ) )שעליתי במשקל והייתי רוצה לקבל המלצות לגבי אכילה נכונה שתסייע לי בעניין הברזך אך גם לא תוסיף למשקלי. בתודה , מיק

מיק שלום! לא ציינת גיל, משקל, גובה והרגלי תזונה בסיסיים הרלוונטים לעניין (למשל צמחונות?). אם תוכלי להוסיף לנו מעט יותר פרטים, נוכל לתת לך תשובה מוסמכת יותר. נועה

30/07/2002 | 15:01 | מאת: מיק

שלום נועה משקלי 53 וגובהי 160; גילי 27 ברור לי שאני "עומדת בתקן " אך איני שבעת רצון ממראה גופי היות ובשל מבנה הגוף כל קילו עודף נוחת בירכיים ובאגן . בתחילת השנה שקלתי 50 והייתי שבעת רצון , התעמלתי בצורה יחסית מסודרת (הליכה מרובה ) . מבחינת אכילה, את הארוחה המרכזית אני אוכלת במקום העבודה ומשדלת בערב "לא להכביד"; אני מרבה לאכול מוצרי חלב דלי שומן ; כבר יותר משנתיים לא אכלתי בקר , אני מבכרת חזה עוף , 2 בשבוע לכל היותר ולעיתים גם זה לא ; אכילת כבד עוף היא בחזקת מאמץ ודגים אני ממעטת כי אין לי כל כך זמן להתעסק איתם ולא מתחשק לי לאכול אותם בחוץ; מגוון האוכל היה רחב יותר כאשר גרתי בבית ההורים ומאז שעברתי לגור לבד אין לי סבלנות להתעסק עם מזון מעבר ללחם קל בערב , הרבה ירקות : עגבניות מלפפונים פלפלים; גבינות לבנות מסוגים שונים (5 אחוזים) +חולשה לעוגות... אבל לא נוטה "לטרוף" ,פרי אחד ליום מקסימום - לא מהפירות המתוקים אציין כי אני נמנעת מאוכל מטוגן, מקבוצת הפחמימות אני אוכלת בעיקר : לחם קל, אורז לבן, פסטות. אני נמנעת מדברים שמנים כמו : שמנת, גבינות עתירות שומן , קצפות וכו'. אשמח להוסיף מידע שעשוי לסייע למתן תשובה מיק

מנהלי פורום תזונה קלינית