בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/01/2002 | 17:39 | מאת: די

שלום לכולם, רציתי לדעת אלו מאכלים משפרים את תפקוד בלוטת התריס, זאת אומרת מזרזדים אותה ואילו מאטים אותה? תודה

28/01/2002 | 22:25 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

1. מזון מזוהם ביוד מעיט את פעילות בלוטת התריס וגורם להגדלתה 2. מדוע אתה רוצהלהאיט או לזרז את פעילות הבלוטה?

29/01/2002 | 03:05 | מאת: צבי

האם יוד לא אמור להאיץ את פעילות בלוטת התריס???

די וצבי היקרים, כאשר בלוטת התריס נמצאת בתת פעילות מסיבות רפואיות תוספת יוד תדכא עוד יותר את הפעילות. לעומת זאת כאשר יש חסר יוד הוא יכול להפריע לייצור הורמוני תירואיד וכתוצאה היפרפלזיה של הבלוטה. בכל מקרה לגופו, צריך אבחון אצל אנדוקרינולוג והתאמת הטיפול אצל דיאטנית המרפאה.

19/03/2002 | 21:53 | מאת: מני

בבדיקת אולטרסאונד של בלוטת המגן אצל אשתי האבחון היה: אונה שמאלית איסטמוס אינו מורחב הומוגני קוטר 0.9X1.2 אורך 3.2 ס"מ עם קשרית איזו אקוגנית בקוטר 0.8 ס"מ היא בת 58 בלי בעיות בריאות נוספות ידועות, עם היסטוריה של סרטן שד אצל אמא שלה מה ממשמעות ומה ניתן לעשות?

מנהלי פורום תזונה קלינית