נובולקס / אבילקס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/07/2002 | 14:44 | מאת: יונה

שלום הומלץ לי על תכשירים אלו כי נאמר לי שהם לא גורמים לתלות בניגוד לתכשירים אחרים שעוזרים ליציאות. יש לי שתי שאלות בנוגע לכך: א) התכשירים מכילים איזשהו סוג של סוכר או משהו דומה ורציתי לדעת האן זה אומר שיש לתכשיר ערך קלורי? (אנא פרטו) ב) בעלון התכשיר רשומה בכל זאת אזהרה ששימוש עלול ליגרום לתלות האם זה נכון גם לתכשיר זה או שזו הערה שתמיד "שותלים" בתכשירים כאלו אוטומטית ולא תמיד שמים לב העיקר לצאת ידי חובה אודה מאוד על תשובות יונה

25/07/2002 | 14:50 | מאת: יונה

נ.ב. שם החומר ה"סוכרי" הוא לאקטולוז

יונה שלום! הלקטולוז הוא סוכר שאינו נספג במעי, ויש לו בעצם תכונות הגורמות ל"שלשול קל". מכיוון שהוא אינו נספג, הקלוריות שבו אינו מנוצלות ע"י הגוף. אני מאמינה שבאמת יש מס' אזהרות אותן רושמים על כל תרופה באופן רוטיני כי א. לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי (ותמיד יהיה מישהו, אפילו אחד מאלף שיסבול מהן). ב. החברה מכסה עצמה מבחינה משפטית. לגבי אבילאק, שהוא בעצם משלשל קל, בהחלט תתכן תלות בשימוש. נועה

28/07/2002 | 00:37 | מאת: יונה

מדוע הרוקח אמר בפרוש שאין שום סיכוי לתלות בתכישירים כגון אבילק או נובולק? האם יש המלצה האם כדי להעדיף את התכשיר כסירופ או כאבקה?

מנהלי פורום תזונה קלינית