סחרחורות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/01/2002 | 00:04 | מאת: קורין

במשך תקופה של מס' שבועות אני מרגישה חולשה וסחרחורות. אני ישנה מספיק בלילות, אוכלת כמו שצריך, עושה כושר, צמחונית (הייתה לי בעיה של אנמיה אך טיפלתי בה וכעת אני בסדר) יש לי עבודה- אמנם אני יושבת בה מול המחשב כל היום- יתכן שזו הסיבה? מה אני יכולה לעשות עם עניין כאבי הראש והסחרחורות? כמעט כל יום אני לוקחת כדור נגד כאבים. חייבת להיות דרך יותר טבעית ומועילה. תודה מראש.

25/01/2002 | 10:47 | מאת: שועל

שלום קורין לפי מה שאת מספרת אז אם : 1) את שותה מספיק 2) את אוכלת ארוחת בוקר מזינה 3) לא מוטרדת ממשהו הסיבה לדעתי היא : הישיבה מול המחשב שלך כנראה אינה נכונה . אחת ההמלצות שלי היא להרחיק את העיניים שלך מהמסך לפחות ל -40 ס"מ וככל שמרחק ההסתכלות במסך יהיה גדול יותר , כך יהיו לך פחות כאבי ראש. בהצלחה

קורין שלום, ראשית את חייבת לשלול בעיות רפואיות. אם טיפלת האנמיה ואין חסרים (ברזל, B12, חומצה פולית) יתכן שהחולשה הכללית נובעת מחסר בקרניטין שהמקור העיקרי שלו הוא בשר בקר - וזו בעיה אם את צמחונית. כדאי לבקש בדיקה לרמות קרניטין ותמיד תוכלי לקנות תוסף (אם כי הוא יקר ולא טעים). בנוסף כדאי לחשוב אולי על חסר בקואנזים Q10. מאוד לא אחראי להמליץ לך בצורה כזו. חשוב שתיגשי לדיאטנית שתבצע לך הערכה תזונתית מקיפה, תבצעי בדיקות דם לחסרים ובדיקות רפואיות לשלילת בעיה אחרת וטפלי בהתאם.

מנהלי פורום תזונה קלינית