משקאות משתנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/07/2002 | 00:36 | מאת: הדס

לבני הקטן בורח פיפי בלילה.הוא שותה כוס שוקו במהלך ארוחת הערב. נאמר לי לאחרונה ששוקו הוא משקה משתן כמו קפה ותה. האם זה נכון ? מהם המשקאות המשתנים הנוספים שרצוי למנוע מהילד לפני השינה? תודה מראש הדס

הדס שלום! קפאין ונגזרותיו השונות (כפי שנמצאות בכל סוגי הקפה, התה והקקאו) אכן גורמים להשתנה מרובה (לעומת כמות הנוזלים שהוכנסה לגוף, יש הפרשה בכמות גדולה יותר). משקה נוסף עם אותו אפקט הוא קוקה קולה (המכיל קפאין). לדעתי רצוי כמה שיותר לעודד שתיית מים ובאמת לשמור משקאות אחרים למסגרת הארוחה (כאשר תהיה רחוקה יותר משעת השינה...). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית