דיאטה ו...

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2002 | 22:39 | מאת: אלכס

שלום ותודה על תשומת הלב! אני בת 16,צמחונית,עם תת פעילות של בלוטת התירואיד (צורכת 200 מ"ג אלטרוקסין ליום), שחלות פוליציסטיות והסטוריה של השמנה במשפחה. לפני כשנה, כשהגעתי למשקל של 102 ק"ג עשיתי דיאטה שסוף-סוף עבדה (לפני זה הייתי אצל 8 דיאטניות "מומלצות ביותר" ולא רזיתי אפילו ק"ג אחד, להפך, כל אחת מהן חשבה שהיא יודעת בדיוק מה אני צריכה, שמה אותי על דיאטה של 1200 ק"ל וגרמה לי לעלות מס' ק"ג בכל חודש עד שלא עזבתי) הדיאטה הזאת הייתה דיאטה צמחונית של 600 ק"ל ליום (לא כולל ירקות)וירדתי בה, במשך 6 חודשים, 15 ק"ג. לא הצלחתי לרזות אם אכלתי 800 ק"ל ליום, ואם אכלתי 1000 (כרגיל אצלי) העלתי 10 ק"ג קבוע כל שנה. הפסקתי עם הדיאטה כי היה לי ווירוס שגרם להפחתת טיאבון, לא אכלתי כלל כמה ימים ואז בקושי הצלחתי לגרום לעצמי לעכל מזון אח"כ... זה מאוד הבהיל אותי. הבעיה היא שמאז אני לא מצליחה להכניס את אצמי למסגרת של דיאטה, וממשיכה לעלות במשקל (ק"ג כל חודש). אני צריכה לציין שאני עוסקת בפעילות גופנית (רצה 8 ק"מ ביום, כל יום)ומרגישה טוב עם הגוף שלי. מה עליי לעשות? תודה.

20/07/2002 | 23:34 | מאת: אלכס

בגלל כל הבעיות שלי אני במעקב צמוד (בדיקות דם כל חודשיים)ואין לי שו מחסורים (ברזל וכו') שציפו שיהיו לי כי אני צמחונית ולא לוקחת תוספי מזון. יש איזישהו טיפול תרופתי שיכול לעזור לי לרזות (אלטרוקסין לא עוזר)? או אולי, על מנת להצליח להכניס את עצמי לדיאטה לעוד חצי שנה עד שנה, לקחת משהו לדיכוי טאבון לתקופה קצרה? נ.ב. אני גם קצת דכאונית, אבל לא בצורה שדורשת טיפול...

21/07/2002 | 20:52 | מאת: adi

אלכס, את חייבת להאמין בעצמך ולעשות בדיקות אולי יש לך בעיה נוספת מעבר להיפוטירוהידיזהם. דרך אגב: גם לי יש אותו סיפור. עדי

אלכס שלום! בשל מורכבות מצבך, אבקשך להתעזר מעט בסבלנות עד שד"ר גילה רוזן תענה לשאלתך. עניין של יום יומיים. נועה

אלכס שלום, למרות גילך הצעיר, את מתארת בעיה ממושכת שגרמה לך לעבור כבר מספר מסגרות טיפול. מטעמים אלו לא ניתן לתת לך יעוץ דרך האתר ומבלי לקבל את הנתונים הרפואיים המדוייקים שלך. הטיפול בך צריך להיות רב צוותי - של מומתה לאנדוקרינולוגיה (לברור מדויק של מצב איזון בלוטת התריס ומצב השחלות) ודיאטנית במקביל. יתכן גם שכדאי לך לערוך בדיקה של חילוף חומרים. אני ממליצה לך בחום להגיע לרמב"ם למרפאה של ד"ר צופיה איש-שלום (מזכירה עליזה 5482584-04) שם תקבלי את הטיפול המשולב שאת זקוקה לו. אני מקווה שהפעם הטיפול יסייע.

מנהלי פורום תזונה קלינית