מהן הביקורות על דיאטת אטקינס?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2002 | 08:27 | מאת: דרורי

ברצוני לשאול מהן הביקורות העיקריות על דיאטת אטקינס. אני מבצע את הדיאטה הזו כ-7 חודשים. תמונת הדם שלי השתנת לחיוב, ירדתי במשקל כ-3 ק"ג אותם רציתי להשיל ואני מרוצה מאד מהדיאטה, מהצלחתי לשמור על עקרונותיה ומתכוון להמשיך ולהתמיד לאורך זמן.

21/07/2002 | 14:42 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

לדרורי שלום! אם מבצעים את הדיאטה בדיוק לפי כלליה, אפשר ממש לגרום לנזק. זוהי דיאטה מאוד לא מאוזנת מבחינת מרכיבי המזון שבה. מעט מדי פחמימות גורמות לגוף לפרק מאגרים חיוניים כמו רקמת השריר לשם אספקת גלוקוז, דבר הגורם ליצירת חומרי פסולת אותם הגוף צריך להפריש דרך הכליות. יש חשש שיווצר עומס על הכליות וזאת ניתן לראות בבדיקות הדם (השאלה איזה עשית?). תתכן גם הפרעה בתפקודי הכבד. ההתר לאכול חלבונים ללא הגבלה מביא עימו בד"כ גם העלאה בכמות השומן הרווי והכולסטרול בתפריט וזהו גורם סיכון נוסף. אם להתייחס לדבריך, 3 ק"ג ב - 7 חודשים זה קצב ירידה מאוד איטי. בדיאטה המתוכננת טוב יכולת כבר לרדת 15-10 ק"ג באותו זמן. לכן לא כ"כ ברור לי למה אתה מרוצה (אלא אם כן עודף המשקל שלך היה ממש שולי). בכל מקרה, על מנת לשמור על בריאות טובה, לא מומלץ להמשיך בדיאטה זו לאורך זמן. במידה וממשיכים, חשוב מאוד לעשות מדי פעם בדיקות דם להערכת תפקודי הכליות, הכבד, יתר שומנים ועוד בדיקות נוספות על פי פירוט מפורט יותר של מרכיבי התזונה עליהם ויתרת. נועה

21/07/2002 | 14:43 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

מנהלי פורום תזונה קלינית