סחרחורות וחולשה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/07/2002 | 01:49 | מאת: גל

אני בת 22 (גובה 1.73 משקל 54 ) לא אוכלת כלל בשר ודגים מגיל 5 (מסיבות אידאולוגיות ) כמעט ולא אוכלת פירות וירקות , גבינות לעיתים נדירות. עד גיל 16 בערך הרגשתי טוב (אנמיה מידי פעם אך סך הכל תחושה כללית טובה ) . בסביבות גיל 16 התחלתי לחוש סחרחורות וחולשה דבר שהתגבר מאוד בצבא . ההמוגלובין היה נמוך מאוד( 9 )והפריטין גם (5). כל סוגי הברזל שניסיתי לקחת גרמו לי לכאבי בטן ושילשולים (ניסיתי גם סוגים טבעיים וסירופים של ילדים ).מרוב הניסיונות (וגם בזכות סיום השירות הצבאי )ההמוגלובין עלה ל12.1 . עכשיו ההמוגלובין אומנם תקין אך עדין אין לי כוח -כל פעילות פשוטה גורמת לי לקוצר נשימה ועיפות. הסחרחורות גם לא עברו . נמאס לי להיות חלשה וחיוורת כל הזמן ולהרגיש סחרחורת כמעט כל פעם שאני מתרוממת מישיבה. בבקשה תגידו לי מה לעשות אבל בבקשה אל תגידו לי לאכול את כל הדברים שאני לא אוהבת כי אני לא מסוגלת. בעיה נוספת שאולי קשורה היא שבזמן האחרון אני לא רעבה. אני מכריחה את עצמי לאכול משהו קטן מידי פעם אבל ברוב המקרים זה עושה לי בחילה . תודה מראש גל

18/07/2002 | 14:28 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

גל שלום חוסר הכוח, חולשה, תחושת הסחרחורות, העיפות שאת מציינת נובעים כנראה מהעובדה האחרונה שציינת והיא שאת כמעט ואינך אוכלת. המלצתי פני ליעוץ של דיאטנית בקהילה על מנת שתוכל להתאים לך תפריט אישי התואם את המזונות אותם את אוכלת ומשלים חסרים עקב מזונות מהם את נמנעת. בהצלחה נועה ברימברג - דיאטנית קלינית - רמב"ם

19/07/2002 | 00:55 | מאת: גל

תודה רבה על התשובה אבל חוסר התיאבון הוא רק בחודשיים האחרונים אך הסחרחורות והעייפות החלו הרבה קודם. גל

מנהלי פורום תזונה קלינית