דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2002 | 21:58 | מאת: אורית

ירקות ללא הגבלה, (אסור אבוקדו) אסור טחינה וחומוס פירות ללא הגבלה. ביצים ללא הגבלה, 2 פרוסות לחם קל. 2 פרוסות גבינה צהובה, בטטה דלעת ותפוחי אדמה ותירס ללא הגבלה. אורז ללא הגבלה. בשר פעם ביום. (לא נקניקיות) זו דיאטה שקבלתי מארה"ב. רציתי את חוות דעתך. האם יש סיכוי בכלל לירידה.? זה נראה המון אוכל.

18/07/2002 | 13:23 | מאת: נועה ברימברג-אזרד

אורית שלום ללא ברור לי האם זו הדרך בה קיבלת את ההמלצות לדיאטה הזו - כרשימת קניות ? כלומר עלייך לחלק זאת לאורך היום בצורה חופשית? ללא כמויות מדיוקות יותר? אנו נוהגים לחלק את המזונות לקבוצות מזון: פחממות( קבוצת תחליפי הלחם), חלבונים (קבוצת תחליפי החלב והבשר), שומנים, פירות וירקות. הלחם, אורז, אטריות, תפוחי אדמה, תירס ועוד שייכים לאותה קבוצת מזון - הפחממות (תחליפי הלחם), כך שאיני מבינה מדוע לחם הגבילו לשתי פרוסות בעוד את שאר חברי הקבוצה לא הגבילו יוצרי דיאטה זו. הטחינה והאבוקדו שייכים לקבוצת השומנים כך שנהוג לא לאכול מהם בכמויות גדולות בזמן דיאטה אך אפשר ואף רצוי בהחלט לשלבם במידה גם בדיאטה לצורך ירידה במשקל. ומה עם "חברים" נוספים בקבוצה זו כגון: זיתים, מרגרינה, שמן, אגוזים ועוד אותם בכלל לא הזכירו נותני הדיאטה, גם הם מקבוצת השומנים ואותו הנוהג כמו לגבי האבוקדו והטחינה מומלץ לגביהם. פירות מכילים סוכר כך שגם מהם אין אנו ממליצים לאכול בלי הגבלה בדיאטה לצורך ירידה במשקל. לגבי שאלתך האם אפשר לרדת במשקל מדיאטה כזו? תלוי כמה אוכלים משאר המרכיבים אותם רשמו היוצרים כבלי הגבלה בכל מקרה שיטה זו לא נראת לי מספיק מאוזנת מבחינת החלוקה של מרכיבי המזון. יתכן כי היא תעזור לך לרדת במשקל אך מה אז? איך חיים הלאה האם אפשר להתמיד בשיטה זו לאורך זמן? נועה ברימברג - דיאטנית קלינית - רמב"ם

מנהלי פורום תזונה קלינית