רגישות לחיטה וחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2002 | 11:47 | מאת: ליאור

ראיתי את תשובתך בנושא של בטן מתנפחת (ציליאק)שאלתי האם אפשר להיות רגישים גם למוצרי חלב וחיטה בו זמנית? כי כאשר הורדיתי מוצרי חלב הבטן שלי המשיכה להתנפח וכאשר הורדיתי חיטה וכל הקשור בזה הבטן המשיכה להתנפח. ההורדות היו למוצר אחד בלבד. ועוד שאלה אחת האם אפשר להיות אלרגים לכל סוגי החלבונים (סויה,ביצה,בשר וחלב)?

ליאור שלום! בהחלט יכול להיות מצב של אלרגיה/רגישות למספר מזונות במקביל. א. ניסיון להוריד מזונות כה חשובים מהתפריט, רצוי שיעשה בייעוץ/הדרכה/המלצה רפואית ורצוי גם דיאטטית. כך ניתן לעשות לבחון באמת את הרגישות, להבטיח שאכן הורדת את כל המוצרים החשודים (למשל גלוטן יש לא רק בחיטה אלא גם בשעורה ושיבולת שועל), ולתכנן תפריט עם חלופות תזונתיות הולמות. ב. אלרגיות לחלבונים נוספים ייתכנו אך הן יחסית נדירות. יש שרגישים לסויה, יש לדגים, יש לביצים. אלרגיה לבשר היא מאוד נדירה ואז בד"כ זה כבר לא מוגדר כאלרגיה אלא כחוסר יכולת של הגוף להתמודד עם חלבונים שלמים (בעיה מטבולית). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית