המוגלובין נמוך בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2002 | 14:41 | מאת: גל

אני בחודש 7 ובדיקות הדם שלי הראו המוגלובין 10.5 (כשהסף התחתון הוא 11.7)! מתחילת ההריון דווקא הקפדתי לאכול בשר/דגים מידי יום+ירקות+פירות+מוצרי חלב. אני אומנם לא אכלנית גדולה, אבל אוכלת מזין (לדעתי). מה עוד אוכל לעשות בכדי להעלות את רמת ההמוגלובין ? נ.ב - בעקבות הבדיקה אני נוטלת 2 כדורי פרנטל (מולטיויטמין+ברזל) ביום במקום 1. אגב, איך החוסר הזה פוגע בי או בעובר ? תודה!

גל שלום, בהריון יש הגדלה של נפח הדם וכתוצאה יש צורך בייצור מוגבר גם של כל רכיבי הדם כולל כדוריות הדם האדומות (עבורן נחוץ הברזל המצוי בהמוגלובין). מכיון שקשה להדביק את הצרכים רק עם אוכל ממליצים לקחת תוסף המכיל ברזל. בצדק בקשו ממך כרגע להכפיל את המינון היות ובשליש ההריון האחרון את אמורה גם להעביר מאגרי ברזל לעובר. מאגרים אלו מאוד חשובים עבורו, בין היתר להתפתחות המוח, והם לא יועברו כראוי אם לך יש חסר. באשר לתוספת עצמה, היות ואת מסתדרת עם התוסף אולי לא רצו לשנות לך ולכן הכפלת את המינון, אבל למעשה את זקוקה לתוספת הברזל ולא להכפלה של כל המולטיויטמין. אני בחשש מה אומרת שעדיף לקחת פרנטל אחד ולהוסיף מעבר רק ברזל - החשש נובע מכך שבסוף לא תיקחי כמו שצריך את כל המינון במידה ולא תסתדרי עם תוסף הברזל. בכל מקרה את חייבת לקחת את הנחוץ ולהעלות את רמות ההמוגלובין. זה חשוב לא רק לעובר, גם עבורך ללידה ולתקופה שלאחריה. בהצלחה וכל טוב.

18/07/2002 | 17:51 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

תוספי מזון מסוג בי וכן מוצרים המכילים ברזל בתיזמון הנכון יעלה לך את ההמוגלובין בריאות טבעית בתזונה נכונה

מנהלי פורום תזונה קלינית