נתרן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/07/2002 | 23:51 | מאת: tamara

ברצוני לדעת איך משפיע ומי הוא הנתרן, כי אני אוכלת דיברי טופו וסזיה, והנתרן גבוה. שמעתי חברה שאסרולה מאכלים עם נתרן גבוה. tamara

תמרה שלום! נתרן הוא מינרל הנמצא במזון, בעיקר בצורת מלח. הנתרן מצוי באופן טבעי בגופנו ולו תפקידים חשובים. עלולה להיות לו השפעה שלילית על לחץ הדם, לאנשים עם בעיה של לחץ דם גבוה. כמות גבוהה של נתרן במזון לאנשים אלו, עלולה לגרום להחמרת הבעיה. לכן ממליצים לאכול כמויות מתונות בלבד של נתרן. בד"כ ההמלצות להפחתת הנתרן מתייחסות רק למזונות עשירים מאוד במלח (שהמלח הוסף להם כמו חמוצים במלח, אבקות מרק, פיצוחים וחטיפים מלוחים), ולהפחתה של המלח עצמו (לא להחזיק אותו על מדף התבלינים...). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית