אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/07/2002 | 14:28 | מאת: תור

שלום , האם תוכלו להמליץ לי על תזונה לחולי אי ספיקת כליות כרונית. האם יש ספרות בנושא ? תודה על תשובתכם - תור

14/07/2002 | 08:01 | מאת: דנה ויינר

תור שלום, תזונה מתאימה לחולי אי ספיקת כליות מורכבת ממספר גורמים, בין היתר הגבלת חלבון ולאלו יכולות להצטרף הגבלות נוספות בהתאם לגורם המחלה ולמצבך התזונתי. התזונה מותאמת בהתאם לחומרת המחלה, למשקלך, גילך ולהעדפותיך האישיות. אין לבצע הגבלת חלבון באופן עצמאי הואיל וזה יכול לגרום לחסרים קשים של חלבון בגופך, ועל כן מומלץ ואף רצוי לפנות לדיאטנית, בהקדם האפשרי, אשר תרכיב לך דיאטה בהתאם להמלצות. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית