סוכרזית וירקות. שאלות..

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/04/2009 | 21:12 | מאת: בת 25

היי דנה, ראשית רציתי לשבח את תשובתיך והתייחסותיך לשאלות הפורום. אני בת 25 , משקל 62 1.60 . לפני שנה הייתה בי מחלה נוראית- בולמיה, אני כבר שנה בתהליך החלמה- וביותר מחצי שנה האחרונה - כבר לא מקיאה- נרפאתי. התהליך הוא פסיכולוגי , קבוצתי, ותזונתי. שאלתי היא בעיניין ירקות- תמיד אהבתי ירקות- ואני פשוט מכורה לגמבה צהובה/כתומה ואדומה, אני אוכלת ביום: כ 2 גזרים ,3-4 גמבות (יש ימים שהרבה יותר אפילו 7-6 ביום), כ2-3 מלפפונים ו2עגבניות. אני אוכלת כמובן את כל אבות המזון. העיניין הוא שכפות ידיי ורגלי נורא כתומות!! האם זה מסוכן?? האם תקין? הירקות משביעות אותי ואני לא מסוגלת להחית. מה עושים?? שאלה נוספת היא בעיניין הסוכרזית- אני שותה המון שתיה חמה כ4 כוסות נס, כ4 כוסות תה קינמון בעיקר או תם מים חמים עם מעט חלב חם 1 אחוז, העיניין הוא שאני שמה המון סוכרזית- אני משתמשת בדיאט טיפ או בכל סוכרזית נוזלית, בבתי קפה נוהגת לשים בין 3-4 שקיות סוכרזית (סוכרה דיאט). אני מרגישה שהסוכרזית נותנת לי טעם רע בפה כל הזמן ויוצרת לי תחושת רעב בפה (לא בבטן). איך נגמלים מסוכרזית? מה השלכותיה של כמות יומית כזאת איזה סוכרזית הכי מומלצת ?? אשמח לתשובתיך המקצועיות, המשך יום נעים.

לקריאה נוספת והעמקה
06/04/2009 | 17:09 | מאת: דנה ויינר

שלום האויל ואת אוכלת כמות גדולה של ירקות כתומים את חשופה לצריכה מוגברת של בטא-קורטן התורם לצבע העור בכתום. אין בכך כל סכנה. אם זה לא מפריע לך, תמשיכי לאכול. אם התופעה מפריעה לך, החליפי בירקות אחרים ירוקים, אדומים ולבנים והורידי במינון הגזר והגמבה הכתומה. כרגע הכמות שאת צורכת של תחליפי סוכר אינה נחשבת למסוכנת אך גם לא מומלצת. ההמלצה, נסי להתרגל יותר לסכורה דיאט שנחשבת לפחות מזיקה ולאט לאט נסי לשתות ללא תוסף בכלל. הטעם הוא עניין של הרגל, ואשפר להתרגל לשתות בלי ממתיק. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית