ברזל/חומצה פולית וכאבי ראש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/07/2002 | 22:52 | מאת: מורן

לדיאטנית שלום, לפני שלושה שבועות בערך סבלתי מכאבי ראש איומים שלא עברו באמצעות משככי הכאבים הנפוצים. לא סביר להניח שזה קרה עקב התייבשות כי אני שותה מספיק ואף יותר מהממוצע (3-4 ליטרים ביום). אני חולת קרוהן ובבדיקות הדם האחרונות הברזל שלי ירד מסביבות ה 120+ ל-50. הפריטין היה נמוך מהנורמה. לכן לפני שבוע וחצי התחלתי לקחת תכשיר ברזל המכיל גם חומצה פולית. שמתי לב שהתחלתי להרגיש יותר טוב. שאלתי היא אם זה סתם צירוף מיקרים? או שידוע שיש קשר בין מחסור בברזל ו/או חומצה פולית לכאבי ראש. תודה.

08/07/2002 | 13:02 | מאת: דנה ויינר

מורן שלום, כאשר רמות הברזל יורדות כן רמות הפריטין ישנה לרוב ירידה גם ברמת ההמוגלובין בדם. ידוע כי רמות נמוכות של המוגלובין היורדות בזמן קצר יכולות לגרום בין היתר לחולשה, עייפות, כאבי ראש ועוד. לכן ייתכן והשיפור בתחושתך הינו אמיתי, והיתה עליה ברמות הברזל וברמת ההמוגלובין, שאחד המרכיבים החשובים שלו הוא ברזל. לעמת הברזל, החומצה הפולית גם היא חשובה למנגנון ייצור כדוריות דם אדומות, אך נראה כי התחושה השתפרה בשל מתן הברזל. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית