אבן במים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/07/2002 | 22:02 | מאת: חגית

שלום, במי הברז בביתנו יש כמות גדולה מאד של אבן. מהן ההשלכות של שתיית מים אלה על בני הבית? תודה, חגית

08/07/2002 | 14:36 | מאת: דנה ויינר

חגית שלום, אפשר לשתות מים "קשים" או מים המכילים אבן לטענתך, גם אם יש חול גלוי לעין בתוכם, בסופו של דבר בגוף ייספגו רק המים וכל הטנופת תופרש החוצה. הגוף מווסת את המינרלים הנחוצים לו. כל הטענות שהמים בארץ גורמים להווצרות אבני כליה או כיס מרה או להסתיידות עורקים הינן חסרות ביסוס. אין כל קשר בין תכולת הסידן במים לבין הסתיידות בגוף. לכן אפשר לגשת לברז הקרוב ולמלא את הכוס ללא חשש. בברכה, דנה

09/07/2002 | 11:51 | מאת: חגית

תודה רבה ! אני שמחה לשמוע שאיני גורמת נזקים למשפחתי ולי. האם סינון המים בעזרת מסננים באלפי שקלים הוא אופנת צריכה בלבד? האם לשם הטעם? חגית

מנהלי פורום תזונה קלינית