תזונה בזמן הקרנות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/07/2002 | 15:53 | מאת: יפה

שלום רב! אני מקבלת הקרנות לשד אחרי למפקטומי. עברתי 6 טיפולים כימותרפים אגריסיבים של אדריאמיצין וגם טקסוטר. עליתי 4 קג" ואני מעונינת לשמור על משקל וגם לאכול נכון בגלל הטיפולים וגם בגלל ההקרנות. אני בם 50 שקלתי 56 קג" ותמיד התעמלתי עד המחלה. אני שוקלת עכשו 60 ומבקשת המלצות לתזונה נכונה והאם כדאי לקחת ויטמינים ואיזה. אין לי שיער וגם הציפורניים מאד ניזוקו כתוצאה מהכימו. מודה על ההמלצות.

08/07/2002 | 12:37 | מאת: ליטל להב

יפה שלום, התזונה המומלצת בזמן טיפול קרינתי היא מגוונת ומאוזנת ככל האפשר (בדומה להמלצות לכלל האוכלוסיה), אין לעשות "דיאטות כאסח" קיצוניות בזמן הטיפול. לא מומלץ לקחת ויטמינים בזמן הטיפול, בייחוד לא ויטמינים אנטיאוקסידנטים. להרכבת תפריט פני לדיאטנית בקהילה או דיאטנית שמתמחית בחולים אונקולוגיים. בהצלחה,נגה

מנהלי פורום תזונה קלינית