בעיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/07/2002 | 16:31 | מאת: נוי

עשיתי צום של 10 ימים בפיקוח רפואי. ירדתי 5 קילו. עכשיו אני 9 ימים לאחר הצום - עליתי הכל בחזרה. נא לא להטיף לי מוסר! האם הקילוגרמים האלה שעלו מהר כל כך לאחר הצום ניתן גם להיפטר מהם בצ'יק צ'אק?

05/07/2002 | 00:00 | מאת: adi

נוי, אני מצטערת אם זה יישמע כהטפת מוסר, אבל: 1. מה שיורד מהר, עולה עוד יותר מהר. 2. הדרך מכאן ועד להסתבכויות לא נעימות, קצרה מאוד. אם את רוצה לרדת בצורה שתעזור לך לשמור על ההישג (אני מדברת מניסיון) אז חשוב שתפני לעזרה מקצועית. עדי

05/07/2002 | 09:58 | מאת: ליטל להב

שלום נוי אשתדל לא להטיף מוסר, היות ואת הלקח למדת בעצמך. סביר להניח שבמהלך הצום איבד גופך מה שנקרא "מסת גוף כחושה" והכוונה היא לנוזלים ומסת שריר. בדיאטה, מה שהולך בקלות בא בקלות, ואותם נוזלים שאיבדת חזרו במהירות. מה שעברת אינו הרזיה אלא ירידה במשקל, ויש הבדל גדול בין השניים. הרזייה פירושה הורדה במסת השומן (מזה תגזר באופן טבעי גם ירידה במשקל). ושוב, בלי להטיף מוסר, כמובן שצום אינו הדרך להשגת הרזייה, אבל את זה את כבר יודע/ת. בברכה-ליטל

מנהלי פורום תזונה קלינית