פסטרמה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/07/2002 | 14:05 | מאת: רונית

שלום רב, ידוע לי שבנקניקים מוספים חומרים מזיקים כמו נייטריטים. שאלתי האם גם בפסטרמת עוף מעושנת יש חומרים החשודים כמסרטנים או מעוררי אלרגיות? הייתי רוצה לאכול פסטרמה, פחות חשוב לי הסוג רק שלא יהיו בה כ"כ הרבה תוספים מלאכותיים. יש לך עיצה?

רונית שלום! עד כמה שידוע לי, גם בפסטרמה יש ניטריטים. ככל שמוצר המזון יותר קרוב למצבו הטבעי ועובר כמה שפחות תהליכי עיבוד, כך הוא מכיל פחות מרכיבים "חשודים" מבחינה בריאותית. בכל זאת חשוב לי להזכיר שכל עוד אנו אוכלים במידה מכל דבר, גם המזון הכי לא בריא בעולם לא יגרום לנזק משמעותי. לגוף יש מנגנוני הגנה בפני החומרים המסרטנים. הבעיה מתחילה כאשר צורכים מהם בכמויות לא סבירות מצד אחד ולא אוכלים מספיק מזון בריא עליו מתבססת הגנת הגוף (ויטמינים ומינרלים למשל), מצד שני. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית