אומגה 3, אומגה 6
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב אני צמחונית (ללא דגים או בשר) כבר די הרבה שנים. לאחרונה (אני בת 25) אובחנה אצלי הפרעת קשב וריכוז, אני שוקלת לקחת אומגה 3, (זה לא צמחוני כמובן) ועל מנת לקבל החלטה מושכלת רציתי לדעת מה דעתכן- האם באמת אומגה 3 חושבה לגוף עד כדי כך שיש לקחת תוספים? הרי שנים אנשים התסדרו בלי זה , ורוב האנשים בארצנו לא אוכלים דגים על בסיס קבוע ובכמות גדולה. (עד כמה שאני מבינה אין מקור צמחי לאומגה 3) כמו כן קראתי שאם יש אומגה 6 בכמות גדולה אין משמעות לאומגה 3. מה אתן ממליצות? האם באופן אישי הייתן (או כעת ) אתן נוטלות זאת\מסתפקות באכילת דגים\לא רואות בכך מעבר לשיווק מוצלח. זה לא שאני פנאטית, אבל בכל זאת אין לי רצון לקחת תוסף שמקורו מהחי אם אין לכך חשיבות מדעית אמיתית (אני לוקחת בי 12 וברזל בתקופות שונות) תודה רבה וסליחה על האורך
שלום, את צודקת לגמרי, אין כל הוכחה חד משמעית שנטילת אומגה 3 מתוסף מועילה לבריאות, אך מחקרים כן הוכיו באופן חד משמעי שאומגה 3 שמקורו במזון מוריד תחלואה, בעיקר לבבית, ולכן יש המלצה לצורכו מן החי, מדגים, לפחות 2 מנות בשבוע. זרעי פשתן הם המקור היחיד של חומצת שומן מסוג אומגה 3 שיכולה להפוך בגוף באופן חלקי לאומגה 3 שיש בדגים, ולכן את זה את יכולה להוסיף לתפריט שלך. בשום אופן אינך חייבת ליטול תוספים. לצערי, זה אחד הסיכונים שנוטלים בדיאטה צמחונית, זוהי דיאטה שנראית בריאה, לכאורה, אך בני האדם הינם אומניבורים, אוכלי הכל, ולכן חשובים מקורות הבשר הדג לתזונה מלאה ובריאה. בברכה, דנה
אני מבינה שיש איזשהו סיכון קטן בתזונה צמחונית, אך אני אוכלת בסה"כ (לדעתי)בריא יותר מרוב האנשים (הרבה קטניות ביניהם מוצרי סויה לעתים, ,פירות וירקות, מדי פעם ביצים ויוגורטים, אגוזים, פסטה מלאה, גבינות קשות, לחם מלא, (ואם לא הייתי אוכלת שוקולד וחטיפים זה היה מושלם ..הרי כל כך הרבה הודים ובודהיסטים הם צמחונים.. ) עכשיו אני אוסיף זרעי פשתן.. אני מדגישה איני טוענת שזאת תזונה יותר בריאה או טובה, אלא שאני לא רוצה לאכול חיות. תודה רבה על תשובתך!!!