זרעי פשתן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בת 35 וחצי, נוטלת אלטרוקסין (היפותירודאיזם). סוכר נמוך (72), כולסטרול תקין. עודף משקל 8 קילו בבטן ובמותניים. אני מתחילה לצרוך כף זרעי פשתן טחונים ביום +2 כפות קווקאר. רציתי לדעת אם הוספת זרעי פשתן לתבשילים שבחימום / בישול פוגעת באיכותו? וכן בהקשר למצבי, אני נוטלת ויטמין E ומולטיויטמין, אוכלת המון ירקות , קטניות וחלבונים. האם מומלץ להעלות את צריכת זרעי הפשתן ? לעיתים יש לי בתפריט שמן זית/אבוקדו/טחינה אבל לא באופן יומי. תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום נטלי, זרעי פשתן לא פוגמים באיכות המזון, אך בישול וחימום עלולים לפגוע באיכותו עצמו. יש לזכור כי זרעי פשתן מכילים בעיקר שומן ולכן יש לקחת בחשבון הקלורי,אם את גם מנסה לרדת במשקל. כף בשלב הזה נראה לי די והותר. בברכה, דנה