המוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/06/2002 | 03:03 | מאת: אסנת

לבתי בת ה7 חודשים המוגלובין נמוך מאוד - 8.1 היא יונקת, אוכלת פעמים ביום 120 מ"ל סימילק ופרי או ירק נוסף היא מקבלת 6 טיפות ברזל ביום מה ניתן לעשות לשיפור מידי??

אסנת שלום! במקרה כזה יש לפנות מיד לרופא הילדים על מנת לעשות בירור לסיבת ההמוגלובין הנמוך ואז לתקן על פי המלצותיו. המלצה תזונתית קטנה שאינה אמורה להזיק (אך להערכתי גם לא תועיל במיוחד כרגע...), היא להתחיל לתת עוף או הודו טחון. כמו כן, אם את משתמשת בסימילאק טופ, הרי שהוא די דל בברזל ומומלץ לעבור לתכשיר הזנה עשיר יותר בברזל (יש לסימילאק). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית