שוב צמחונות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, תודה על המענה. אך האם מאכילה של ביצים, דגים ומוצרי חלב לא תיתכן אספקה מספקת של ויטמין B12 ובכל זאת כדאי במצבי להוסיף תוסף (רמה 550). האם באמת המקור העיקרי הוא בשר בקר? אני מכירה אנשים שהם "קורניבורים", אוכלי בשר וחובבי בשר, אשר נזקקים לזריקות!!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אורית, לרוב אכילה של ביצים ומוצרי חלב לא מספקת את ההמלצות של ויטמין B12. ולכן צפויים ליותר חסר. את לא חייבת לקחת תוסף, אבל כדאי לעשות מעקב יותר צמוד אחר הרמות. לרוב הבעיה בחסר בויטמין B12 באוכלי בשר היא ספיגה ולא צריכה, ובאנשים אלו בהחלט רואים רמות נמוכות הדורשות זריקות. זה אופייני יותר באנשים מבוגרים. בברכה, דנה