האם נכון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2002 | 09:57 | מאת: .ירון

קבלתי מחבר את הדיאטה הבאה: אכול כל מה שאתה רוצה - כולל עוגות, מתוקים ובורקס עד 1000 בבוקר. לאחר שעה זו - רק שתיה.- עד למחרת בבוקר - ושוב לזלול עד 1000 בבוקר האם באמת אפשר לרדת כך במשקל?

22/01/2002 | 12:20 | מאת: שושי

גם אם אפשר, מאד לא מומלץ, בטח לא אם רוצים לשמור על המשקל לאורך זמן.

22/01/2002 | 13:15 | מאת: adi

ירון, זה מסוכן לאללה!!!! עדי

27/01/2002 | 04:41 | מאת: Thiago Nishiyama

Be Korea omrim leechol kamelech bearuchat boker, keadam ragil batsaharayim ucheumla balayla. Im ochlim harbe lifney lishon, ramat haglucose badam ola meod veze gorem leramot hainsulin laalot, veze gorem laglucose lehithapech leshuman ulehishamer. Im ochlim yoter baboker velo harbe lifney lishon, ze ihie hamenugad. Ramat haepinefrin tihiyeh yoter gvohah, velo ramat hainsulin, veaz haglucose yeshumash bimkom lehithapech leshuman. Az, yesh kama higayon batieta hazot, aval gam im efshar lehorid et hamashkal itah, dieta radikalit ukitsonit kasot betach mesukenet. Ze lo yhie tov leechol yoter miday baboker velo leechol klum beshar hayom. Aval leechol aruchot yoter gdolot baboker ufachot gdolot batsaharaim uveikar balayla yachol laazor. Kach ochlim haanashim be Korea, uvederech klal hem lo shmenim. Im amarti mashehu lo nachon, ani sheadoktorim yetaknu oti ! :o) Ani pashut student bashana harishona .

ירון שלום, דיאטה מהסוג שתארת ממש מזכירה התנהגות של אנשים עם הפרעת אכילה מסוג אנורקסיה משולבת עם בולמיה. ברור שהכוונה המקורית היא בוודאי לא כזו, אלא ש"הרעיון" הוא שעד שעה עשר בבוקר, אפילו מי שיאכל די הרבה, אם יצום כל יתר היום יגיע לכמות קלוריות פחותה מהנחוץ וירד במשקל. השיטה הזו פסולה משתי סיבות עקריות: 1. מבחינה מטבולית הגוף מקבל כמות גדולה של אנרגיה ואבות מזון המקפיצה רמות סוכר ואח"כ כל יתר היום כלום וחי ממאגרי אנרגיה. העניין הוא שזה לא מפרק שומן כי יש מאגרי אנרגיה לטווח קצר בכבד. (אפשר לבדוק אם במהלך חודש הרמדאן אנשים יורדים במשקל) 2. מבחינה מנטלית, האדם מרגיש בעונש רוב היום, כי מסביבו אוכלים והוא אינו יכול ואז הוא עסוק מן הסתם בציפיה לשעות המותרות שבהן הוא בוודאי אוכל לבד - שוב מנהג אופייני לאנשים עם הפרעות אכילה. ואם להקצין את הגיחוך שבשיטה - מתי מתחיל האוכל שנמשך עד עשר - חמש בבוקר? שבע?, ואם הוא קם ב - 9:30 מה אז?... עצתי כמו תמיד - אם יש בעיית משקל, מה עם ספורט וצמצום קלוריות מיותרות (כמו משקאות קלים וכיו"ב)?

מנהלי פורום תזונה קלינית