שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2002 | 09:54 | מאת: גאי

האם זה נכון שלאחר 18 שעות של צום (רק מים מותר) הגוף מתחיל לפרק שומנים?

הי גאי, מדוע אתה שואל? האם חשבת על צום כשיטה לירידה במשקל? אם כן תוכל להסתכל על התשובה שכתבתי לכותרת "האם זה נכון?" לשמירת משקל תקין צריך לאכול שפוי ולהוציא אנרגיה בפעילויות בריאות כמו הליכה, שחיה, חדר כושר. בכל מקרה - בצום קצר מועד בגוף מנצל מאגרי גליקוגן בכבד ולאחר מכן בעיקר מפרק חלבונים ויוצר מהם גלוקוז בכבד. רק לאחר זמן יותר ארוך של "הרעבה" הגוף פונה למאגרי השומן המהווים מאגר לזמני חרום. הרעבה - או חסר קלורי חמור הם פסולים בכל מקרה, היות והגוף נכנס למגננה ומוריד בזבוזי אנרגיה. אם חוזרים לאחר התקופה לאכילה כמו קודם הגוף יאגור שומן וישחזר פחות שריר - וכך יוצרים מצב של נטיה להשמנה ופוגמים בחילוף החומרים והוצאת האנרגיה. חבל!

מנהלי פורום תזונה קלינית