תוספי מזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/06/2002 | 11:56 | מאת: דניאלה

שלום רב, ברצוני לדעת אילו תוספי מזון צריכה ליטול בחורה כבת 26 שגובהה 167 ס"מ ןמשקלה 47 ק"ג, כאשר סדר יומה העמוס אורך לפחות 12 שעות ביום והיא כמעט ואינה אוכלת (כל שכן אוכל שיש בו דיי ויטמינים ומינרלים). אני יודעת שההמלצה הטובה ביותר היא פשוט להתחיל לאכול נכון.... אך לצערי לא נראה לי שזה יתממש כל כך בקרוב ולכן לפחות על מנת שלגוף לא יהיו חוסרים אילו ויטמינים ומינרלים עליה ליטול כדי שהגוף יהיה מאוזן? על תשובתכם אודה עד מאוד, דניאלה

דניאלה שלום! משקלך נמוך בהרבה מהרצוי על פי גובהך (המשקל המינימלי עבורך הוא 52), ולכן עלייך להתחיל לאכול, לא כל שכן לאכול נכון... כאן המקום להזכיר כי תת משקל (המצב בו את נמצאת), אינו בריא כלל, בדיוק כמו עודף משקל הוא טומן בחובו סיכונים בריאותיים חמורים. ההבדל הוא שבעוד הסיכונים של עודף המשקל מצטברים לאט לאורך השנים, סיכונים של תת משקל הם אקוטיים ויכולים לפגוע בך בטווח הקצר. ברור ומובן הרצון שלך לקבל לפחות את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים לגוף אך עלייך להבין שאין כל ערך לכך אם אינך אוכלת מספיק. ויטמינים ומינרלים דרושים לגוף בעיקר לשם תהליכים מטבוליים של עיבוד אבות המזון אותם אנו אוכלים. אין ערך לנטילת תוספים אם הכמות הראשונית של הקלוריות ואבות המזון היא נמוכה. אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ אישי לבניית תפריט שתוכלי לעמוד בו בסדר היום שלך ואשר יבטיח אותך מבחינה תזונתית באופן מלא כפי שנדרש. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית