לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2002 | 08:26 | מאת: לירז

שלום רציתי לדעת איך אוכל למנוע השמנה כתוצאה מגלולות? כמה קלוריות צריכים לצרוך ( בממוצע כמובן) ביום? אני צמחונית ורמת הברזל שלי די נמוכה. באילו סוגי מזונות יש ברזל? מה חשיבות הירקות האדומים/ ירוקים/ צהובים ? תודה .

לירז שלום! 1. אין הכרח שתתרחש השמנה עקב נטילת גלולות (למניעת הריון כוונתך?). 2. צריכה קלורית יומית ממוצעת מחושבת לאדם על פי גילו, גובהו, משקלו, מצבו הבריאותי ומידת פעילותו הגופנית. 3. ציינת שרמת הברזל שלך נמוכה, עקב צמחונות. ומה עם ויטמין B12? וההמוגלובין, מה רמתו? מי שצימחוני עלול לפתח מספר חוסרים תזונתיים ספציפיים. חלק מחוסרים אלו ניתן לתקן ע"י התזונה וחלקם לא. זה תלוי גם במידת הצמחונות (האם אוכלת דגים, ביצים, מוצרי חלב?) לשאלתך, מזונות העשירים בברזל: קטניות, טחינה, ביצים.

24/01/2002 | 13:39 | מאת: מיכל

היי נועה! תודה רבה על שענית לפנייתי. אני בחורה צעירה בת 25. עשיתי לאחרונה בדיקות דם ורמת הברזל שלי (iron ) הייתה ממש על הסף התחתון של ה"נורמה" b12 דווקא להפתעתי יצא די נורמלי. איך כתוב ההמוגלובין בבדיקות הדם? אהי אוכלת דגים/טונה רזים פעם בשבועיים. לא אוכלת ביצים בכלל, וצורכת הרבה מוצרי חלב. כל הארוחות שלי ביום (כולל צהריים) כוללות מוצרי חלב בלבד. אני פשוט לא אוכלת בשר. האם כדאי לשקול לקחת צנטרום? האם הם מועילים?

מנהלי פורום תזונה קלינית