קורטיזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2002 | 19:56 | מאת: ברכה

האם מצריכת קורטיזון חייבים להשמין? האם הוא רק גורם לניפוח ותחושת רעב או שהוא מש גורם לאדם להשמין? האם הוא באמת מפרק את השרירים? איך להתנהג כשצורכים אותו מבחינת פעילות גופנית, ואכילה?

18/06/2002 | 08:19 | מאת: דנה ויינר

קורטיזון הוא סוג של סטרואיד הגורם לעיתים לעליה במשקל ולתאבון מוגבר. התופעות ועוצמתן משתנות מאדם לאדם. אין חובה כי הוא יגרום להשמנה או לתופעת רעב מוגברת, וכן הדבר תלוי בין היתר במינון של הסטרואיד ומשך לקיחת הסטרואיד. לסטרואידים תופעות לוואי רבות ביניהן אגירת נוזלים ומלח ובכך גם עליה במשקל ולעיתים עליה בלחץ דם, כמו כן פגיעה בספיגת סידן ולכן פגיעה בעצמות ( על תופעות לוואי נוספות ניתן לקרוא בעלון של התרופה ) במידה והטיפול הוא לתקופה ממושכת של חודשים או שנים ובמינונים גבוהים, יש להקפיד על תזונה דלת מלח, מאוזנת מבחינה קלורית בהתאם לגילך, וגבהך משקלך והרגליהאכילה שלך, מאוזנת מבחינת שומן, סוג השומן וכלוסטרול וכן הוספה של פעילות גופנית הן לשמירה על משקל, והן פיתוח שריר כמו הליכה, ריצה, שחייה או כל פעילות אירובית ופיתוח שריר, ביחוד שרירי רגליים וידיים הנפגעים יותר מנטילה ממושכת של התרופה. כמו כן הייתה ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה להתאמת תפריט אישי.

מנהלי פורום תזונה קלינית