ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/01/2002 | 13:26 | מאת: שמוליק

שלום מחסור חמור בברזל 10 ההאים יכול לגרום לדכאון ,בכלל מה התופעות למחסור בברזל לאשה בגיל 45 לאחר טיפול כימוטרפי (לפני 5 שנים) שגרם להקדמת תופעות גיל המעבר איך מחזירים מהר את רמת הברגל תודה שמוליק

22/01/2002 | 17:42 | מאת: שמוליק

אנא אפשר לקבל תשובה!!!!!!!!!!!!

שמוליק שלום, אם הבנתי נכון אתה שואל על אשה הנמצאת מזה 5 שנים בגיל המעבר עקב טיפול כמותרפי וסובלת ממחסור מחור בברזל (לא ציינת רמות, כתבת 10 - האם התכוונת לרמת המוגלובין?) כאשר יש מחסור בברזל הדבר גורם לאנמיה, מצב הגורם ליכולת מופחתת להעביר חמצן לרקמות. הסימנים הקליניים הם חוורון, עייפות, התנשמות במאמץ, סחרחורות לעיתים, נדודי שינה, וחסר תיאבון (ברור שלא בהכרח יופיעו כל סימנים). אנמיה יכולה להיות גם לא על רקע חסר ברזל ואז - אם התכוונת להמוגלובין נמוך, יתכן שהרקע שונה - למשל חסר בויטמין B12, חומצה פולית, חלבון, ויטמין C. חסר B12 יכול לגרום לבעיות מנטליות, אבל לא דווח על דכאון. לטיפול הצעשי - אם אכן יש מחסור בברזל והוא חמור, רצוי לקבל יעוץ לגבי תיקון מאוכל ותוספות אם נחוץ. חשוב לדעת כי גם עןדפי ברזל אינם מומלצים. לגבי הדכאון, אני מציעה להתייעץ עם איש מקצוע. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית