לימודי תזונה - מכללות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/06/2002 | 11:10 | מאת: טליה

שלום אני רוצה להתחיל ללמוד נטורופתיה / תזונה קלינית טיבעית אבל אני לא רוצה לעשות פסיכומטרי (שבכל מקרה הולכים לבטל בקרוב). יש לי כמה שאלות בהקשר לזה: מה ההבדל בין לימודי תזונה באו'נ לבין מכללות כמו רידמן, מדיסין וכו מבחינת היקף ,רמת הלימוד וערך התעודה? האם יש סיכוי שמכללות אילו יקבלו הכרה בעתיד? האם נק' זכות בקורסים במכללות אילו מתקבלות באו'נ ובתל חי? מה ההבדל בין תזונה קלינית,תזונה קלינית טיבעית ונטורופתיה?

טליה שלום! את התשובה לשאלתך נתנה הדיאטנית ליאורה זינגר: רק בוגרי לימודי התזונה באוניברסיטה העברית ומהשנה גם בוגרי מכללת תל-חי מקבלים את רשיון משרד הבריאות לעסוק במקצוע (וזאת לאחר שנת התמחות). בתי החולים, קופות החולים, בתי אבות, מעונות למיניהם וכו' - דורשים תעודה זו. לגבי תוכן הלימודים: הלימודים האוניברסיטאים מכסים את כל הרקע המדע - פיסיקה, כימיה, ביוכימיה ונושאים רבים נוספים ברמה גבוהה מאוד, עם אופציה להמשיך בעבודות מחקר לתארים מתקדמים. כמו כן הלימודים אינטנסיביים - סה"כ 4 שנים (כולל שנת ההתמחות). במכללות הלימודים הם בד"כ יום מרוכז בשבוע, כאשר הלימודים נמשכים מספר שנים - בהתאם לחוג ולמכללה. הרקע המדעי אינו ברמה אוניברסיטאית אך ניתנים הבטים אחרים של הנושא (למשל תזונה בראייה הסינית). אין סיכוי רב שהמכללות יקבלו הכרה בעתיד (אך כמובן שרצוי לברר זאת במכללות עצמן). נקודות זכות שנרכשו במכללה לא יוכרו באוניברסיטה. בברכה (ותודה לליאורה...) נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית