האם נכון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/05/2002 | 15:13 | מאת: ויקי

האם נכון שניתן לבלבל את הגוף על יד כך שיום אחד ניתן לו 1000 קלוריות, ביום השני 1200 וכו. הוא לא ירגיש שיש מצוקה וירידת המשקל תתאפשר יותר מהר מאשר בדיאטה שכל יום אוכלים אותו דבר עם אותו מספר קלוריות? או שזו אגדה יפה?

28/05/2002 | 07:22 | מאת: אוה

זה נכון. בתנאי שלא תגיעי בעעות לאלפיים קלוריות.........

30/05/2002 | 11:27 | מאת: ליטל להב

הי ויקי התשובה היא חד משמעית לא, וטוב שכך. הגוף שלנו הרבה יותר מתוחכם, ואי אפשר "לבלבל" אותו ברמה של יום או יומיים.תארי לך מצב שהיית משמינה תוך יום בגלל עודף של 200 קלוריות או לחילופין, מאבדת משקל תוך שנייה בגלל חסר של 200 קלוריות. זה הרי לא הגיוני. בפועל, מנגנוני ההשרדות של הגוף, יצרו מצב שבו לוקח בערך 6 שבועות על מנת שהגוף יתרגל לרמה קלורית שונה מזו שהיתה. כלומר, אם קיצצת את הקלוריות מ-1200 ל- 1000 יקח בערך 6 שבועות עד שהגוף ייעל את עצמו לרמה של אלף קלוריות. בפרק זמן זה אמורה להתרחש הרזייה. אם את מדברת ברמה של "קיזוזים", כלומר, אכלת קצת יותר ביום אחד, אז תאכלי קצת פחות ביום אחר, זה בסדר. רק שגם כאן יש לנהוג בפרופורציה: על מנת לעלות 1 ק"ג במשקל עלייך לצבור עודף של 7000 קלוריות מהרמה הקלורית אליה גופך רגיל. אותו הדבר לגבי ירידה של 1 ק"ג- עלייך ליצור חסר של 7000 קק"ל מהרמה הקלורית אליה את רגילה עכשיו. מקווה שהבנת, ובקיצור, אל תשגעי את הגוף (כלומר, את יכולה לנסות אבל היצירה הזו מתוחכמת מדי, כך שאין טעם...) בברכה-ליטל

02/06/2002 | 19:01 | מאת: גילי

היי ליטל ההסבר לגבי חוסר של 7000 קלוריות = 1 קילו לכאן או לכאן מדובר על פרק זמן מסוים וכמה? לא בטוחה שהבנתי את ההסבר הנ"ל תודה מראש

גילי שלום! אני מצטטת את דבריה של ליטל: "על מנת לעלות 1 ק"ג במשקל עלייך לצבור עודף של 7000 קלוריות מהרמה הקלורית אליה גופך רגיל. אותו הדבר לגבי ירידה של 1 ק"ג- עלייך ליצור חסר של 7000 קק"ל מהרמה הקלורית אליה את רגילה עכשיו". את החיסכון בקלוריות ניתן לעשות באופן דרסטי או באופן מתון. המתינות תבטיח שהשריפה הקלורית תהה מרקמת השומן. חיסכון של 500 קק"ל ביום יביא לחיסכון שבועי של 3500 קק"ל, מה שמתורגם לירידה של חצי ק"ג. מקווה שעכשיו הבנת. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית