תזונה וכולסטרול בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/01/2008 | 10:14 | מאת: חיים

אני כיום בן 56 החל מגיל 40 במעקב כולסטרול לאחר שניתגלו בדמי ערכים גבוהים זה התחיל בערכים של 340-350 אותם הצלחתי בעזרת שינוי בהרגלי התזונה להביא לרמות של 220-260 .לפני כשלוש שנים התחלתי להעלות מישקל והורדתי את כמות הפחמימות הניצרכת לרמות נמוכות מאד ,הצלחתי להשיל מעלי כ 10 קג מיותרים במשך כחצי שנה (לא דיאטת כאסח).ומצליח לשמור על רמת המשקל הנוכחית. לאחרונה ניבדקתי שוב שיגרתית והחריג היחיד אצלי הם ערכי הכולסטרול שהיגיעו לרמה כוללת של 260 ורופאת המשפחה שוקלת תחילת טיפול תרופתי. האם לדעתכם ניתן לעשות עוד משהו בתחום התזונה??לפני תחילת טיפול

לקריאה נוספת והעמקה
05/01/2008 | 16:40 | מאת: דנה ויינר

שלום חיים, ראשית חושב להסתכל על כל התמונה, לא רק כולסטרול כליי אלא גם על ה-HDL, LDL טריגלצרידים, היקף מתניים, ערכי סוכר בצום והסטוריה משפחתית של מחלות כלי דם ולב. על פי זה הרופאה צריכה להחליט אם לתתטיפול תרופתי ולא רק על פי מדד אחד.שנית, תמיד יש את הנושא התזונתי ובעיקר פעילות גופנית והפסקת עישון החשובים עוד יותר.הצעתי, פנה לרופא מומחה לנושא שומנים לייעוץ נוסף. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית