ערך תזונתי של חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/12/2007 | 16:03 | מאת: טל

שלום. אשמח אם תוכלו להבהיר מהם הערכים התזונתיים של חלב, מדוע לאנשים רבים יש בעיות עיכול שלו, ומהם התחליפים של חלב, במידה ומישהו מחליט לוותר עליו בתפריט. הכוונה איננה לחלב אם אלא לחלב פרה/עיזים שנצרך על ידי אנשים בשלבים שאחרי ההנקה. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2007 | 16:12 | מאת: דנה ויינר

שלום טל, חלב מהווה מקור מצויין לסידן, חלבון וויטמינים רבים. ישנם אנשים הרגישים ללקטוז (הסוכר) של החלב. ממש לא מדובר ברוב האוכלוסיה אלא בחלק יחסית קטן. מדובר באוכלוסיה עוד יותר קטנה שאלרגית לחלבון חלב פרה. כאשר מחליטים לוותר על חלב ומוצריו צריכים להיות ערים לבעיה שבצריכת סידן, ולכן מומלץ להשלים עם תוסף. אין תחליף חלב ששווה לא מבחינה תזונתית. חלב סויה ומוצרי סויה הם לא תחליפים מבחינתי אלא קבוצת מזון בפני עצמה. אם אין הוכחה לרגישות או אלרגיה אין סיבה להוריד מזון זה מרשימת המזונות היומיים. בברכה, דנה

03/12/2007 | 16:20 | מאת: טל

תודה על תשובתך המהירה והיסודית!

מנהלי פורום תזונה קלינית