סיסמאות בריאות על מוצרי מזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי כתבה בנושא סיסמאות בריאותיות על מוצרי מזון וברצוני בבקשה לשאול מספר שאלות בכתבה נאמר ש"חטיפי אנרגיה הנמכרים בשוק מכילים שני רכיבים דומיננטים סוכר וקמח לבן..... שהערך הגליקמי של החטיף הוא כמו של ממתק.." א. מהם הרכיבים לחטיף בריאותי כחטיף ולפני אימון. ב. איך יודעים שמוצר מכיל רכיבים טיבעיים באמת . ג. "רק 19 קלוריות ליחידה.." האם באמת דוחסים אויר לדגנים שמעלה את הערך הגליקמי ומוריד את דרגת השובע. ד. מליטטול סורביטול האם הם מכילים ערך קלורי האם הם בריאים? ה. שוקולד ללא סוכר איך הוא מתוק? והאם פחות משמין? ו. הסובין הוא מזון מעובד , באיזה אופן הוא לא סינטטני ,כלומר יש סובין שנמכר בצורתו המלאה איך עושים את ההפרדה? תודה והמשך ערב נעים
שלום עמית, א. חטיף לפני אימון חייב להכיל גם פחמימות פשוטות וגם פחמימות מורכבות. הבעיה בחטיפים בארץ שהם מכילים אחוז גבוה מאוד של פחמימות פשוטות, כלומר סוכר ופחות פחמימות מורכבות, דגנים מלאים וכו'.ולכן עדיף לאכול ארוחה לפני אימון ולא את החטיפים הקיימים בשוק. ב. פשוט לסמוך על החברה, אני לא יכולה לדעת בוודאות אלא להסתכל על רשימת הריכיבם ולראות שאין שם שם של מוצר שאיני מכירה. ג. אוויר לא משנה לאינדקס הגליקמי של מזון הוא רק משנה לנפח המוצר. ד. מלטיטול וסורביטול הינם סוכרים כוהליים שמשמשים כתחליפי סוכר. יש להם ערך קלורי של כ- 2 קק"ל לגר' מוצר. היתרון הם יותר ממתיקים ולכן כמותם קטנה במזון וכמו כן הם אינם נספגים בחלקם ולכן תורמים פחות קלוריות. ה. בשוקולד ללא סוכר מוסיפים תחליפי סוכר כמו הנ"ל ולכן מתוק. הוא בעל ערך קלורי דומה לשוקולד כי בד"כ יש בו יותר שומן ולכן הוא לא שונה משוקולד רגיל מבחינת תרומתו הקלורית. ו. סובין הוא לא מזון מעובד, הוא פשוט עבר טחינה של קליפת הדגן.ההפרדה בין הקליפה לזרע נעשית ע"י מכונה אך לא פוגמת במוצר. בברכה, דנה